miercuri, 10 septembrie 2008

Efectele fumatului



Fumatul poate ucide. Fumatul poate provoca o moarte lenta si dureoasa. Fumatul incetineste circulatia sangelui si provoaca impotenta. Fumatul in timpul sarcinii dauneaza sanatatii copilului dumneavoastra. Protejati copii: nu-I lasati sa respire fumul dumneavoastra! Fumatul poate dauna calitatii spermei si scade fertilitatea. Fumatul provoaca imbatranirea tenului. Fumatul dauneaza grav sanatatii tale si a celor din jur. Fumatul provoaca cancer pulmonar, care este letal.

Fumatorii cunosc cel mai bine mesajele de pe pachetele de tigari, mesaje dure, dar care sunt luate in seama de prea putini consumatori. Nici cresterea preturilor si nici statisticile realizate nu au reusit sa scada numarul fumatorilor. Este unul dintre cele mai periculoase vicii si din pacate sunt putine personae care reusesc sa se lase la timp de fumat. Exemplu lor ar trebui urmat si de altii, dar tentatia este prea mare. Zilnic auzi: “de maine nu mai fumez”, “ o sa incerc sa reduce numarul de tigari”, “iti promit ca ma las”. Sunt doar promisiuni in care nici macar ei nu cred. Partea cea mai rea este ca nu au doar ei de suferit ci si cei din jurul lor, nefumatorii.

Situatii cotidiene:

* Are doar 10 ani, iar parintii sunt foarte ocupati si nu ii acorda atentia necesara. Baiatul intra in anturajul nepotrivit si la indemnul lor incepe se fumeze.

* E insarcinata in luna a cincea si continua sa fumeze desi stie ca ii poate face rau copilului. Inconstienta sau..?! Urmarile?..

* Diseara prietena ei va da o petrecere. Va fi si el acolo, dar nu poate merge pentru ca ii este rusine cu dantura ei ingalbenita din cauza fumatului.

* In urma jocului de carti pierdut, porunca a fost sa fumeze o tigara. Din seara aceea a inceput sa fumeze.

* Are 35 de ani, dar pare mai batrana. Fumatul i-a imbatranit tenul.

* Mai in fiecare seara vine beat de la serviciu. Se aseaza in fotoliu, da drumul la meci si fumeaza tigara dupa tigara, uitand ca sunt si copii lui acolo si inhaleaza tot fumul.

Sunt doar cateva situatii intalnite la tot pasul, situatii care au si alta rezolvare. Protejati viata, mediul si semenii. Nu mai fumati si sporiti calitatea vietii!!!

Oare fumatul e singura voastra placere?!

Niciun comentariu: