miercuri, 25 februarie 2009

Clatite cu cirese


Intr-un colt de lume, pe-o planeta creata langa-o mare albastra, un castel de sticla si-o regina mica.

Tocmai aici locuia si Printesa Cireselor [ si era una la parinti si mandra-n toate cele]. Avea un farmec aparte aceasta printesa si cel ce reusea sa-i intre in voie era cel mai fericit din regat. Era misterioasa ceea ce ii facuse pe multi sa se indragosteasca de ea, aparent tucuta stia mereu cum sa-si atinga scopul si ce-si doreste. Multi printi si regi din toate tinuturile si planetele au incercat sa-i fure inima,dar niciunul nu a reusit. Asa ca intr-o zi tatal ei, regele, a chemat-o la el pentru a o anunta ca in prima sambata cu luna plina va avea loc un bal pentru a-i gasi pretendentul ideal. Zis si facut.
Timpul a zburat atat de repede incat ziua balului i-a luat prin surprindere.Era agitatie mare in palat: menajera stergea cu o mana geamul, iar cu piciorul freca podelele, camerista o ajuta pe printesa sa se imbrace, bucatareasa urla isterica la servitoare in timp ce mancarea se ardea..ce sa mai..agitatie mare.Seara, atunci cand sala s-a umplut de invitati distinsi si-a facut aparitia si Printesa Cireselor.Prezenta ei a starnit valva, iar indiferenta ei i-a facut pe multi sa suspine.Toti au incercat sa se ridice la inaltimea ei: Printul Perelor a invitat-o la dans, Printul Piersicilor i-a recitat poezii, regele Merelor a privit-o dragastos toata seara, Printul Visinelor i-a daruit trandafiri, iar Regele Portocalelor i-a cantat o serenada, dar niciunul nu a fost pe masura asteptarilor ei. Ea mostenise de la bunica ei spiritul de antreprenor si de aceea stia ca se va casatori si cu un anumit scop. Dupa cateva ore bune in care Ea i-a ascultat pe toti si-a facut aparitia si El, Regele Clatitelor. Stia ca ii era predestinat: au dansat toata seara, au vorbit, s-au cunoscut, l-a prezentat tatalui rege si au stabilit sa se casatoreasca cat mai repede…probabil dragoste la prima vedere.

Si au trait fericiti pana azi si au avut multe clatite cu cirese impreuna.

5 comentarii:

Secretara spunea...

Din ciclul "Povesti de adormit copiii".Vor mai urma si altele. :)

Anonim spunea...

Ai grifa la greseli.

Secretara spunea...

Si tu. :P
Gata. Am rectificat erorile gramaticale. ;))

Anonim spunea...

:)) Am observat ca vizitele tale sunt constante. As putea sa-mi potrivesc ceasul dupa ele.

Secretara spunea...

Daca ceasul tau ar merge dupa vizitele mele as avea grija sa mearga prost. :)) [Reactia omului care nu are argumente in favoarea sa..ma asteptam la una ca asta. Mai mult nu ai de unde. :))]