duminică, 12 octombrie 2008

In cimitir


O cruce, doua cruci, trei cruci ..e cimitirul plin de cruci. De cum intri miroase a tamaie si a flori proaspete..miroase a lacrimi si durere. Le simt vibratia plansului si ma cutremur stiind cat e de greu sa depasesti momentul pierderii cuiva drag. Dar daca mergi mai mult prin cimitir ajungi intr-o parte unde domneste bucuria si veselia pentru ca nu toti regreta "obiectele" pierdute.

Toata lumea isi intoarce privirea dupa ea. E rafinament, stil, eleganta..e feminitate. E imbracata intr-o rochie rosie, scurta, mulata, are parul negru si poarta un ceas D&G. Paseste plina de incredere ignorand ce se intampla in jurul ei dand impresia de aroganta. Pare o femeie dura, insensibila si gata mereu sa faca orice pentru a-si atinge scopurile. Fals! Asta e doar felul ei de a-si ascunde adevarata viata, adevaratele sentimente. In fiecare miercuri Doamna R. vine aici singura si petrece cateva ore buna pe banca de langa mormantul lui. De fiecare data ii aduce TREI trandafiri albi pentru toate zilele cand el nu i-a adus niciunul. Si cu toate astea l-a iubit neconditionat oferindu-i devotament si respect pe care abia acum realizeaza ca nu le merita. Au trecut doar trei luni de cand a venit prima oara aici ca sa isi ingroape iubirea pentru el, dar inca vine sa-l viziteze pentru ca nu s-a putut resemna. Are inca vii in minte amintiri de cand se intelegeau, comunicau si el o iubea ..sau cel putin asa a crezut ea. E una din femeile care ar putea avea orice barbat, dar ea l-a preferat pe el; l- vrut prieten, tovaras de viata si iubit. Ii face rau cand priveste pozele cu ei, pentru ca inca le mai pastreaza, o fac sa planga toate melodiile pe care le-au ascultat impreuna sau pe care i le-a dedicat el candva; o face sa tresara de cate ori ii vede masina; o fac sa tremure toate lucrurile in care au petrecut atata timp. S-a decis sa nu mai inceapa nicio relatie pana nu va inceta sa mai simta toate astea si pana ce prezenta lui ii va fi total indiferenta. Si probabil asa e cel mai bine pentru ca nu are rost sa mai sufere si alte persoane din vina lui. E intruchiparea grotescului sub alta forma, e un parazit social, e badaran, e intretinutul parintilor, e misogin, e lipsit de constiinta, e ceea ce e pentru ca e. L-a iubit asa cum e si a trecut peste propriile conceptii pentr a incerca sa-l multumeasca. Se pare ca nu a invatat nimic din experienta anterioara. I-a facut rau intr-adevar, dar l-a si iubit. E hotarata sa-l uite si sa-l considere doar un suvenir.

Inainte sa plece i-a spus ultimele cuvinte pentru ca era ultima data cand mai venea aici: " Oare mi-am cheltuit timpul cu cine nu a trebuit sau am cumparat produsul ieftin de la promotie? Si totusi..daca a trebuit sa te intalnesc te-am intalnit; daca a trebuit sa te iubesc te-am iubit; daca a trebuit sa sufar am suferit; daca a trebuit sa aleg am ales ce a fost mai prost - Tu." Si a plecat pentru ca deja intarziase la intalnirea cu posibilul ei viitor iubit.

Miroase a zambet.

Un comentariu:

Anonim spunea...

...si a fericire.