joi, 23 iulie 2009

Alfabetul dupa J.L. Borges

AUTOPORTRET
Un om isi asuma sarcina sa deseneze lumea. In decursul anilor umple un spatiu cu imagini de provincii, de regate, de munti, de golfuri, de corabii, de insule, de pesti, de incaperi, de instrumente, de aster, de cai si de personae. Putin inainte de a muri, descopera ca acest rabdator labirint de linii traseaza icoana chipului sau.

DIALOG
In dialog, un interlocutor nu reprezinta suma sau media celor spuse de el: poate sa taca si sa lase sa se intrevada ca e intelligent, poate sa emita observatii inteligente sis a lase sa se intrevada ca-i stupid.

DARURI
Nu putem da decat ceea ce am dat deja. Nu putem da decta ceea ce apartine celuilalt. Orice dar adevarat este reciproc. Cel care da nu se lipseste de ceea ce ofera. A da si a primi sunt acelasi lucru.

FRUMUSETE
Cu trecerea anilor, am observat ca frumusetea, ca si fericirea, e frecventa. Nu trece zi in care sa nu ne aflam, pentru o clipa, in rai. Nu exista poet, oricat ar fi de mediocre, care sa nu fi scris, cel mai frumos vers din toata literature, dar, totodata, sip e cele mai nefericite. Frumusetea nu e privilegiul catorva nume ilustre.

GELOZIE
Gelozia este un latrat de caini care atrage atentia hotilor.

INTELIGENTA
Indoiala este unul din numele inteligentei.

MUZICA
Muzica este vinul care umple cupa tacerii.

REVELATIE
Orice viata este constituita dintr-un moment unic, momentul in care un om afla, o data pentru totdeauna, cine este.

TIMP
Timpul curge dinspre viitor spre trecut. Acel moment in care viitorul se transforma in trecut este momentul pe care il numim present.

Un comentariu:

giuly spunea...

eu le aprob pe toate :d