marți, 2 iunie 2009

Tu. Care Tu ?

Ce om esti tu in fata ta?
Da, ai si tu dreptate pentru ca tot ce vezi e relativ si tot ce e concret trece prea repede ca sa mai apuci sa te si bucuri. Intrand int-o adanca meditatie risti sa iesi mai confuz decat ai intrat si uite asa trece timpul si uite tot asa ramai socat ca zambetul ala copilaresc a disparut demult. Ai ajuns sa umbli fara rost pe strazi in incercarea de a gasi solutii, dar sunt atat de evidente incat le cauti cu lupa. Nu vezi ca iarba e verde si sclipeste? Nu vezi ca soarele te rasfata cu razele lui? Nu vezi ca praful iti spala picioarele? Nu auzi ca ploaia iti bate in geam? Nu auzi ca privighetoarea iti canta doar tie? Nu observi ca treci ca un ingrat pe langa viata?
Daca te-ai aseza in fata unei oglinzi si te-ai privi minute in sir ai ramane uimit de ceea ce vezi. Ce repede a trecut timpul, nu? Copilul ala mic de ieri care radea zgomotos, care stia sa spuna povesti de groaza camarazilor, cel ce impartea bomboane cu Ioana si cel care ii aducea flori mamei de fiecare data cand o supara, azi nu mai e. Se duce, se pierde in tine si tu nu faci nimic. Ai facut greseli intr-adevar, si ce greseli, dar cine le vede?cine altcineva in afara de tine le mai stie? Toate sunt asa trecatoare si toate tind sa faca rau sau bine, sa strige sau sa taca, dar ai tu grija ca toate sa ramana parti componente din viata ta.
Toti avem perioadele noastre de glorie, dar cel mai important e sa stim sa ne purtam cu mandrie infrangerea. Iar daca ai pierdut o lupta, nu incerca sa dai alta pentru a-ti demonstra ca o poti pierde si pe cealalta. Invata ca pentru a ajunge la varf e cel mai greu si nu conteaza daca mai si cazi sau inaintezi anevoios.
Mi-e dor de tine cel de ieri, mi-e dor de tine cel de azi, mi-e dor de ieri si sper la maine.
Ce mult a trecut de ieri si pana azi! Ani? Zile? Luni?

2 comentarii:

RoCsE spunea...

Acum vad. Esti din Giurgiu, si ai 18 ani, esti inca la liceu ?

Giulio spunea...

raspund cu intarziere :)
imi plac posturile tale, multe sunt profunde iar gandurile ti le conturezi intr-un mod ce imi aminteste de Proust :)
"tu. care tu ?" este o interogatie ce naste deseori framantari si reflexii ce contempleaza perfect imaginea trecutului - prezentului - viitorului insa poate deasemenea sa nasca si dezamagiri... insa atata vreme cat poti "lupta" te poti desprinde de empiricul halucinant si sa vezi cum "tu" poti fi cel de ieri chiar daca maine a trecut.:)
P.S. cand scoti cartea ?
cu urari de succes,
Giulio