vineri, 24 aprilie 2009

Indiferenţă

Ce faci cand te lovesti de bariera indiferentei? Tu, om cinstit, cu cele mai bune intentii incerci sa-i explici ca greseste si ca te judeca gresit, dar el, om incapatanat, nu intelege si actioneaza bineinteles din impuls. Un impul azi, un impuls maine si toate se aduna si niciuna nu se uita. Tu ii spui ca-l iubesti si ca faptele lui iti fac rau, dar el privindu-te cu indiferenta iti zambeste in coltul gurii spunand sec: prostii. Poate pentru el sunt prostii acum, dar mai tarziu cand isi va da seama ca greseste, ea nu o sa mai fie langa el si nu o sa stie de ce. Ea plange intr-un colt, iar tu in celalalt iti ascunzi durerea intr-un pahar cu bautura. O vezi in pahar, o vezi in toate femeile, o vezi pe strada..o vezi in tine. Prea tarziu te-ai decis sa iti ceri iertare.
Dar sa stii ca sunt de accord cu ea: de ce ti-ar suporta indiferenta cand ar putea sa fie pe deplin fericita alaturi de altcineva? Nu intelegi, nu-i asa? E simplu: ea s-a ratacit in marea indiferentei si iata ca tu nu faci nimic ca sa o salvezi. Treptat, treptat te va uita si cu timpul va ajunge sa te priveasca doar ca pe un simplu trecator prin viata ei. Stii, vorbeam azi cu o prietena ca in urma unei relatii nu pot ramane prietenii. Si am inceput sa-i dau dreptate pentru ca o astfel de prietenie nu te lasa sa iti continui viata. Intervin amintiri, momente petrecute impreuna, vorbe, fragmente si stati in loc amandoi. Poate ar trebui chiar si eu sa invat ceva din discutia aia.
Dă drumul incet la muzica, pune-te in pat si inchide ochii. O sa-i simti parfumul in aer, parca ii auzi vocea..parca ii simti buzele. Da..e lipsa ei si te doare si o sa te mai tot doara si degeaba.
Mi-e o scarba de voi, de toti!

Pacat ca cine trebuie nu o sa vada articolul.

*Fara nicio legatura cu textul: nu ai inteles nimic din tot ce am spus.

2 comentarii:

conea spunea...

indiferenta in relatie e sfarsit de drum.

doare dar nu merita...daca stai sa gandesti totul...nu o sa mai poti justifica durerea...

PisiliciOus spunea...

chiar imi place ce ai scris:)