joi, 30 aprilie 2009

Pentru ca iubesc ploaia


"ploaia este ultimul mijloc gasit de Natura pentru a-si face simtita prezenta in orasele noastre. stejarii nu tin umbra zgarie-norilor, renii ar fi calcati de masini pe autostrada, iar berzele renunta a-si mai face cuib pe stalpii electrici. ploaia este trimisa sa reprezinte regnurile vegetal, animal si mineral in cadrul civilizatiei noastre. ea le apara interesele si, daca pagubele aduse de om sunt prea importante, le razbuna"


"sub ploaie, ziua nu mai este dedicata nici muncii, nici vorbelor marunte pe care le schimbam, nici meselor sau drumurilor. frunzele tremura, umbrelele se deschid, cafenelele, salile de cinema si librariile se umplu de lume. moda nu ne mai dicteaza cum sa ne imbracam. ne acoperim cu ce gasim: o gluga, un ziar, un palton deasupra capului sunt de-ajuns. ne punem noi intrebari despre unde vrem sa ajungem. ritmul nostru de a trai se rupe. abia daca se vad crapaturile, dar noi impartasim brusc bucuria de a vedea cum se statorniceste anarhia poetica."


"oceanul nu a uitat ca ne-am nascut in adancurile sale si ne-a dat cumva de urma. il ghicim cu greu sub noua sa forma de confetti. trecute prin sita norilor, scoicile, pestii, algele si meduzele sunt filtrate si digerate"


"cand ploua, oamenii citesc, merg la cinema si se indragostesc, artistii lucreaza, soldatii raman in corturi. dar ce fac barbatii si femeile cand nu ploua? fac plaja, perd vremea in fata vitrinelor magazinelor de imbracaminte, organizeaza garden parties si masacre"


"noi compunem cu calcaiele o muzica ce influenteaza cerul. ca sa chemi ploaia iti trebuie incaltaminte buna, tocmai de aceea ploua mult in Anglia, tara pantofilor de calitate."


"cele o mie de degete ale precipitatiilor se aseaza pe o claviatura cu o mie de clape. gasim ritmul ploii in timp ce iubim, visam sau mancam. ritmul ploii patrunde in concentrarea noastra si participa la creatie. povestirile se scriu pe timp de ploaie. numai pictorii supravietuiesc la soare: ei il prind datorita pigmentior florali din vopselele lor si datorita firelor de par de animal din pensule. scriitorii sunt fapturile oceanului: cerneala ne vine din calamari monstruosi, ascunsi in adancuri."

6 comentarii:

Anonim spunea...

ploua.. cu meteoriti .ploaie de stele .pune-ti o dorinta !

Secretara spunea...

mi-am pus. :D

un ohm spunea...

Hmm.. asta-mi suna cunoscut !

Secretara spunea...

Sunt citate dintr-o carte: "Despre ploaie-Martin Page". :)

un ohm spunea...

Nu,nu.. aia de mai sus. Cu meteoritii.

Secretara spunea...

Aaaa pai intreaba-l pe anonim. ;))