miercuri, 13 aprilie 2011

Alearga si o sa te gasesti

Inainte zorii zilei o prindeau in bratele tale, acumm seara o gaseste singura, trista. In fiecare zi aceeasi rutina: ajunge acasa, se dezbraca in timp ce asculta stirile, se baga sub dus uitand uneori ca trebuie sa mai si iasa, apoi isi face un ceai si priveste pana tarziu dincolo de randurile unei carti.
Ma uit la ea si nu o mai recunosc. Ea care mereu radea, ea care tot timpul avea ochii sclipind de fericire e acum goala pe dinauntru. Cand nu mai ai puterea sa reconstruiesti ceea ce s-a destramat te simti al nimanui. Timp de cativa ani iti iei ca reper o persoana si incerci sa iti ghidezi mai toate activitatile in functie de ea, dar atunci cand realizezi ca nu mai e iti pierzi destul de repede orientarea si ti se surpa viitorul. Dar sa revenim asupra ei. Pentru ce s-a inchis in casa si pentru ce refuza orice contact cu realitatea? Refuza mai toate invitatiile care i se fac, isi restrange orizontul asteptarilor si totul se invarte in jurul intrebarii: cu ce am gresit? Prinvind-o din afara observ ca uneori face lucruri care i-ar putea atrage lui atentia sau lucruri care sa o tina cat mai mult in preajma lui. Cu riscul de a deveni penibila sau de a se pierde pe ea, se transforma intr-o persoana care nu are nicio legatura cu ea. MI-e frica de momentul in care se va trezi si isi va da seama cat de mult timp a pierdut facand lucruri inutile.
Intelege draga mea prietena ca plecarea lui din viata ta trebuie sa insemne un imbold spre ati depasi conditia. Nu o sa-l gasesti in toate melodiile triste difuzate la radio si nici in locurile iubite de voi candva. Nu o sa zambesti daca pastrezi mesaje de la el in telefon si nici daca inca mai tii pe raft poza cu voi doi.
Esti tanara, esti frumoasa, esti plina de viata si emani bunatate. Ar trebui sa iti valorifici toate aceste calitati alaturi de altii ce vor sa vina in viata ta.
Uite afara a inceput sa ploua. Daca as fi in locul tau mi-as lua umbrela si m-as plimba. Ai sa simti libertatea. Ai sa te simti copil din nou. Indiferent de ce s-ar intampla tu ramai la fel.

3 comentarii:

mihai TD spunea...

"nu ar trebuii sa iei viata asa in serios. nu o sa reusesti sa supravietuiesti"

Secretara spunea...

Eu nu. Ea da (oricare ar fi ea).

Anonim spunea...

Nu o sa-l gasesti in toate melodiile triste difuzate la radio si nici in locurile iubite de voi candva......de multe ori nu stim ce cautam....ma intreb "ea" stie ce cauta......de multe ori cautam in van....si nu gasim niciodata.....poate din teama de a privi dincolo de aparente